Obuolių pyragas – tai yra vienas iš klasikinių pyragų, kuriame deriname mums puikiai pažįstamus skonius. Todėl nenuostabu, kad būtent obuolių pyragas turi ne vieną receptą ir pagaminimo variantą. Pateikiame jums dar vieną obuolių pyrago receptą, kuris privers pamiršti visus anksčiau gamintus pyragus, nes tai yra nerealiai skanaus obuolių pyrago receptas. Šis pyragas yra labai švelnus, drėgnas ir labai skanus. Išbandyti tikrai verta, nes šį pyragą gali pagaminti net pradedantieji kepėjai, o paruošimo laikas – vos 50 minučių.
Obuolių Pyragas Su Kefyru: Receptas, Kurį Verta Išbandyti
Ingredientai:
Vištos kiaušiniai | 3 vnt |
Augalinis aliejus | 100 ml |
Kefyras | 250 ml |
Vanilinis cukrus | 1 pakelis |
Kepimo milteliai | 1 pakelis |
Druska | 1 žiupsnelis |
Cukrus | 230 gramų |
Kvietiniai miltai | 300 gramų |
Obuoliai | 5 vnt. |
Gaminimo eiga:
- Dubenyje mikseriu reikia išplakti kiaušinius, druską, vanilinį cukrų ir cukrų.
- Tada, nenustojant plakti, palaipsniui supilkite augalinį aliejų.
- Įpilkite kefyro ir gerai išmaišykite masę.
- Suberkite pusę reikiamo kiekio miltų ir maišelį kepimo miltelių, o tada išmaišykite.
- Tada suberkite antrąją pusę miltų ir vėl gerai išmaišykite.
- Obuoliams išimkite šerdį ir supjaustykite mažais griežinėliais.
- Tada sumaišykite obuolius su tešla.
- Kepimo formą (dydis 27 x 20 cm) ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą su obuoliais, tada paskleiskite ją visoje formoje.
- Dėkite kepimo formą į orkaitę 40 – 45 minutėms ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
Kai obuolių pyragas bus paruoštas, leiskite atvėsti, tada išimkite iš kepimo formos. Pasirinktinai galite papuošti cukraus pudra, ledais ar kitu mėgstamu ingredientu. Mėgaukitės!