Kaip Užsidirbti Iš “YouTube”?

Šiais laikais dauguma žmonių vis dar skeptiškai žiūri į pinigų uždirbimą socialinėse medijose. Nors būtų galima parodyti daugybę sėkmės istorijų, kai žmonės savo turtus užsidirbo internete, tačiau vis tiek žmonės bijo, pradėti uždirbti pinigus “YouTube”. „YouTube“ siūlo įvairių būdų kaip pradėti užsidirbti, taigi apžvelkime keletą iš jų.

Puikus pavyzdys, kaip reikia užsidirbti “YouTube”:

Vienas populiariausių internacionalinis “YouTube” kanalas yra “Crafty Panda”, kuris turi daugiau nei 19 milijonų prenumeratorių. Pradėję su trijų žmonių komanda, per keletą mėnesių surinko daugiau nei milijoną prenumeratorių. Tai buvo pirmasis “YouTube” kanalas Baltijos šalyse, kuris buvo pasiekęs milijoną prenumeratorių. Dabar “Crafty Panda” užaugo iki 250 žmonių komandos, kurios filosofija yra tokia, kad geriau kurti mažiau turinio, bet daryti tai kokybiškiau nei konkurentai. “Crafty Panda” stengiasi žiūrovui suteikti kuo didesnę informacinę ir pramoginę vertę.

“Crafty Panda” kuria įvairius “pasidaryks pats” video anglų kalba. Komanda kuria šmaikščius video, paremtus komiškomis situacijomis apie kasdienybę, pvz.: makiažo pamokos, namų dekoro idėjos ir pan. Taip pat rodomi video kaip sutaisyti, pakeisti, atnaujinti ar sukurti įvairius daiktus, pvz., atnaujinti kambarį, pasidaryti kaukę Helovinui ir pan. Vėliau šie video buvo dar labiau praplėsti ir papildyti vaidybinėmis situacijomis.

Visų laikų žiūrimiausias video, kurį peržiūrėjo jau beveik 122 mln. kartų.

“Crafty Panda” uždirba pinigus iš reklamų. Su “Crafty Panda” susijęs “Bored Panda” straipsnių projektas uždirba pinigus pardavinėdamas reklamą internetinėje svetainėje. Taip pat dalis pinigų uždirbama per “Instant Articles”, tai reiškia, kai “Facebook” nuorodą paspaudusiam asmeniui straipsnis atidaromas “Facebook” puslapyje. Vaizdo turinys “YouTube” monetizuojamas naudojantis “YouTube” reklamomis, o “Facebook” taip pat yra įterpiamos reklamos į vaizdo turinį.

Būdai, kaip užsidirbti pinigų “YouTube”:

Skelbimai:

Skelbimai yra vienas populiariausių būdų užsidirbti iš “YouTube”, todėl pajamų gavimo nustatymas yra labai svarbus žingsnis prisijungiant prie “YouTube” partnerių programos. Jei norite naudotis šia galimybe, turite gyventi šalyje ar regione, kur galima “YouTube” partnerių programa. Dar viena sąlyga kreiptis dėl pajamų gavimo, yra ta, kad per pastaruosius metus pasiekėte 1000 prenumeratorių ir 4000 žiūrėjimo valandų. Jei jūs kuriate įdomų ir daug peržiūrų sulaukiantį “YouTube” turinį, tada galite sulaukti pasiūlymų patalpinti reklamą už užmokestį. Į jus kreipiasi įvairios parduotuvės, žymūs prekių ženklai ir kt., jūs patalpinate jų reklamą savo kuriamame turinyje ir už tai gaunate užmokestį.

Kanalo narystė:

Naudodami kanalo narystes žiūrintieji gali palaikyti jūsų kanalą mokėdami mėnesinius mokėjimus, o tokie mokėjimai skiriami mainais už tik nariams skirtas privilegijas. Kad galėtumėte naudotis šia funkcija, turite būti “YouTube” partnerių programos narys. Kanalo narystės suteikia kūrėjams galimybę prie savo kanalo ar atskirų vaizdo įrašų pridėti mėnesinę prenumeratą, o ši funkcija leis kas mėnesį iš gerbėjų gauti pinigų. Už visa tai gerbėjai gaus premijas – ženklelius, jaustukus, kurie jiems taip pat bus naudingi. Kūrėjai gauna 70 proc. pajamų iš narysčių, išskaičiavus taikomus mokesčius ir rinkliavas. Be to, „YouTube“ padengia visas operacijų išlaidas, pvz., kredito kortelių mokesčius.

Prekių pardavimas:

Jei esate “YouTube” turinio kūrėjas ir turite subūręs nemažą armiją sekėjų, galite pasinaudoti šia galimybe savo naudai. Galite sukurti produktą, paremtą jūsų kuriamu turiniu ir parduoti. Prekių pardavimas “YouTube” platformoje yra vienas populiariausių ir sėkmingiausių būdų užsidirbti. Turėtumėte pasistengti sukurti unikalų produktą, pvz., marškinėliai su kokia nors jūsų dažnai naudojama fraze ir pan. Taip pat nepamirškite reklamuoti savo produktų ir naudokite produktus savo kuriamuose vaizdo įrašuose. Be to, prie savo vaizdo įrašų aprašymų galite pridėti nuorodą į savo produktų parduotuvę, o kiekvienas parduotas produktas atneš jums pelną.

„Super Chat“ ir „Super Stickers“:

“YouTube Super Chat” ir “Super Sticker” yra funkcijos, kurios naudojamos atliekant tiesioginius srautus “YouTube”. Norint naudotis šiomis funkcijomis turite būti “YouTube” partnerių programos narys. Jūs perkate unikalius pokalbių pranešimus, pridedate juos pokalbio viršuje, o tai leidžia paaukoti tiek, kiek jie norite. Šios funkcijos leidžia jums surinkti arbatpinigių iš prenumeratorių. Norėdami naudotis šia funkcija, turite nustatyti “YouTube” paskyrą reklamai.

 „YouTube Premium“:

„YouTube Premium“ yra mokama narystės programa, kuri leidžia gerbėjams žiūrėti ir palaikyti mėgstamą internetinio turinio kūrėją be skelbimų. Įsigiję “YouTube Premium” sekėjai mato tik tuos skelbimus, kuriuos į savo turinį įterpia turinio kūrėjai. Taip pat sekėjams yra prieinamos lentynos, funkcijos ir reklaminės nuorodos, kurias pateikia kūrėjas. „YouTube“ uždirbtas pajamas dalijasi su tais kūrėjais, kurie turi „Premium“ premumeratą. Pajamų dalis nustatoma pagal kiekvieną peržiūrą, kurią jie gauna iš tikrųjų „YouTube“ prenumeratorių. Kūrėjų uždarbis apskaičiuojamas pagal laiką, kurį prenumeratorius praleidžia žiūrėdamas turinį: kuo ilgesnis žiūrėjimo laikas, tuo didesnės pajamos.

Populiariausi “YouTube” kanalai Lietuvoje:

Nr. Populiariausi Muzikos Kanalai LT Prenumeratorių Skaičius Populiariausi Video Kanalai LT Prenumeratorių skaičius
1. Dynoro 341 000 WhyDotas 362 000
2. Dapa Deep 311 000 The3dvinas 209 000
3. GJan 133 000 Norbefilms 209 000
4. Mad Money 129 000 Laisvės TV 157 000
5. Jay Sax 112 000 deMiko 156 000
6. DJ Jovani 107 000 Oskaras TV 151 000
7. Lilas ir Innomine 94 400 STIMOMEDIA 150 000
8. Košė Malošė 79 700 Negyvas Eteris 149 000
9. Saulius Prūsaitis 78 700 Mantas Bartuševičius 146 000
10. Beatrich 76 700 Kitokie pasikalbėjimai 143 000