Patarimai, Kaip Derinti Duris Ir Grindis?

Įsirenginėjant naujus namus, ypač jei tai darote patys be dizainerių pagalbos, gali kilti įvairių klausimų, kaip derinti įvairius dalykus, pvz., duris ir grindis. Pateikiame keletą naudingų patarimų, kaip nepadaryti klaidų, kad jūsų namai būtų kuo labiau harmoningi.

Pagrindinis kambario dizaino dėsnis:

Viename kambaryje nemaišykite daugiau nei trijų pagrindinių spalvų, o universali spalva yra balta. Ji derinama su bet kokiomis kitomis spalvomis ir atspalviais, todėl jei negalite nuspręsti kokios spalvos bus durys, tuomet balta spalva tiks visada. Pagrindiniai durų, grindų ir grindjuosčių spalvų deriniai:

  • Tamsios durys, tamsios grindys, šviesios grindjuostės. Tamsios spalvos atrodo labai stilingos ir rafinuotos, tačiau jas reikia atskiesti šviesiais tonais, kad kambarys neatrodytų nuobodus ir tamsus.
  • Šviesios durys, šviesios grindjuostės, tamsios grindys. Šviesūs elementai ypač iškilmingai atrodys tamsaus rėmo fone. Ir kambarys atrodys erdvesnis ir šviesesnis.
  • Tamsios durys, šviesios grindjuostės, šviesios grindys. Tamsios durys atrodo labai solidžiai, todėl visais laikais buvo laikomos turto ir prabangos simboliu. Toks derinys puikiai atrodys erdviuose koridoriuose ir svetainėse.

Dizaino ir stiliaus derinimas:

Įrengiant namus naujai pirmiausia reikia atsižvelgti į durų, grindų, langų ir sienų spalvas, todėl labai svarbu pasirinkti konkretų stilių, kad nekiltų painiava. Tokiu būdu viso namo interjeras bus vienalytis ir harmoningas. Jei, pavyzdžiui, grindys yra šviesios spalvos, patartina rinktis baltos, pilkos arba natūralaus medžio atspalvių duris, tačiau reikia atsižvelgti ne tik į spalvą. Marmurinės grindys yra elegantiškos ir rafinuotos, todėl tikrai negali būti derinamos su spalvotomis ir itin moderniomis durimis. Terakotos grindys neatrodys gerai su senovinėmis ir pernelyg prabangiomis durimis. Kaimiško stiliaus namuose su terakotinėmis arba akmeninėmis grindimis puikiai atrodys klasikinės medinės durys, tiek šviesios, tiek tamsios.

Spalvų ir atspalvių derinimas:

Durys yra tikras dizaino objektas, kuris ne tik atlieka savo funkcijas, todėl jos turi harmoningai integruotis su likusiais baldais interjere. Tamsios spalvos grindys, įterptos į šiuolaikinį kontekstą, puikiai atrodys su ryškių spalvų vidaus durimis. Taip pat tamsios grindys gali derėti su baltos spalvos atspalvių, blizgiomis arba lakuotomis durimis. Durys turėtų būti paprastų linijų, o idealūs jų modeliai yra tie, kurie savo dizainu tarsi įsilieja į sienas. Jei grindys yra tamsios medienos, o namo stilius yra labiau klasikinis ir elegantiškas, rinkitės natūralios medienos durų spalvas, kurios yra tokio paties tono kaip grindys. Be to, durys gali būti su senovinio skonio dekoracijomis ir apdaila.

Tamsių ir šviesių atspalvių derinimas:

Derinti duris ir grindis gali atrodyti lengva, tačiau iš tikrųjų turite būti atsargūs, kad nesukeltume painiavos. Visi elementai turi derėti tarpusavyje, todėl jei turite pilkų ąžuolo atspalvių grindis, siekdami sąmoningai vienalyčio efekto, renkitės balinto ąžuolo vidaus duris. Rinkitės šviesias ir lengvai derinamas bet kokiame kontekste duris. Tamsių spalvų duris geriau derinti su šviesiomis grindimis, kad namuose nebūtų per daug niūrumo. Norėdami derinti tamsių atspalvių duris ir grindis, tada turite sienas dažyti balta spalva. Taip pat, tokiu atveju, turėtumėte rinktis vienu atspalviu šviesesnes duris nei yra grindys arba atvirkščiai. Jei norite aplinkai suteikti asmeniškumo, grindis derinkite su permatomo ar nepermatomo stiklo durimis. Šviesiai pilkos durys puikiai tinka provincijos stiliaus namams, kuriuose plačiai naudojamas akmuo ir medis vidaus dangoms.