Kaip Naudoti Kaljaną: Žingsnis Po Žingsnio

Galbūt pirmą kartą įsigijote kaljaną arba nusprendėte po ilgos pertraukos vėl pradėti jį naudoti, bet nežinote kaip. Tada šis straipsnis kaip tik jums. Perskaitykite žemiau pateiktą informaciją ir sužinokite, kaip reikia naudoti kaljaną. Tokiu atveju, jūsų kaljano rūkymo patirtis bus maloni ir įsimintina.

Kaljano naudojimo instrukcija:

Išvalykite kaljaną:

Prieš naudodami kaljaną pirmą kartą arba kai jis tampa nešvarus, nuplaukite kaljaną vandeniu ir minkštu šepečiu. Nuplaukite kiekvieną dalį, išskyrus žarnas, jei ant pakuotės neparašyta, kad jas plauti galima. Tada nuvalykite rankšluosčiu ir palikite išdžiūti ore. Valymas po kiekvieno seanso yra idealus, tačiau būtinai išvalykite, kai vazoje matote likučių arba kai dūmų skonis netinkamas. Ilgas, plonas šepetys padeda pasiekti ilgas dalis ir sunkiai prieinamas vietas. Parduotuvėse, kuriose parduodami kaljanai, galite rasti gerų šepečių.

Į vazą įpilkite šalto vandens:

Tai yra didelis stiklo indas kaljano pagrinde. Užpildykite tiek, kad apsemtų 2,5 cm metalinio stiebo apačios arba šiek tiek daugiau. Privalote palikti vietos cirkuliuoti orui. Yra svarbu skiesti dūmus, nes tai palengvina traukimą iš žarnos. Jei turite mažą kaljaną, galite apsemti tik 1,25 cm stiebo apačios, kad paliktumėte vietos orui.

Uždėkite stiebą:

Stiebas yra metalinis vamzdis. Įstatykite stiebą ant vazos viršaus, įstumkite jį į vazos vidų, kad jį šiek tiek apsemtų vanduo. Vanduo nefiltruoja nikotino ir kitų cheminių medžiagų, kaip mano dauguma rūkalių. Įpilant daugiau vandens, kaljanas nebus saugesnis. Pagrindo viršuje turėtų būti silikono arba gumos gabalas, kad jis būtų sandarus. Jei prigludimas nėra sandarus, dūmai bus ploni ir sunkiai ištraukiami.

Prijunkite žarnas:

Žarnos įkišamos į skylutes stiebo šonuose. Kaip ir pagrindas, šios skylės turi būti visiškai sandarios. Kai kurie kaljanų gamintojai nurodo užsandarinti skylę specialiu kištuku, jei nėra pritvirtintos žarnos. Kituose modeliuose turėsite pritvirtinti visas esančias žarnas, net jei rūkote vienas. Tada patikrinkite oro srautą. Padėkite ranką ant kaljano stiebo viršaus, kad oras nepatektų į kaljaną. Pabandykite įkvėpti per žarną ir jei galite gauti oro, viena iš jungčių nėra sandari.

Padėkite metalinį padėklą ir naudokite tabaką:

Šis padėklas sulaiko karštas žarijas ir tabako perteklių, jei jie nukrenta. Tada susmulkinkite tabaką ir sudėkite į dubenį. Lengvai paspauskite tabaką žemyn, kad susidarytų plokščias sluoksnis, bet nesuspaudžiant pačio tabako. Jis turėtų likti gana laisvas, kad pro jį lengvai tekėtų oras. Užpildykite dubenį beveik iki viršaus, tačiau palikite mažiausiai 2 mm vietos virš tabako, kad jis nesudegtų.

Uždėkite karščio kamerą:

Ant dubenėlio uždėkite karščio kamerą. Jei jos neturite, galite naudoti tvirtos folijos gabalėlį. Tada padėkite dubenį ant kaljano stiebo. Jis turėtų būti tvirtai pritvirtintas prie kitos guminės dalies, kad būtų sandarus.

Uždekite anglis:

Kaljanui naudojamos dviejų rūšių anglys, todėl vykdykite šias instrukcijas, priklausomai nuo to, kurias turite. Jei turite greitos šviesos anglis: laikykite žnyplėmis virš nedegios vietos ir uždekite žiebtuvėliu arba degtuku, kol ji nustos rūkti. Tada palaukite 10–30 sekundžių, kol pasidengs šviesiai pilkais pelenais ir švytės oranžine spalva. Natūralios anglys: kaitinkite tiesiai ant viryklės liepsnos arba ant elektrinio degiklio. Anglis yra paruošta, kai švyti oranžine spalva, paprastai po 8–12 minučių.

Sudėkite anglis tolygiai žiedu palei karščio kameros arba folijos kraštą. Dažna klaida yra ta, kad anglys yra sudedamos centre, todėl sukuria aštrius ir trumpalaikius dūmus. Daugelis rūkančiųjų kaljaną, prieš pradėdami rūkyti, mieliau leidžia jam sušilti 3 – 5 minutes. Tai leidžia rūkyti švelniai įkvepiant ir sustiprinant skonį.

Įkvėpkite:

Geriausia palaukti mažiausiai 10 minučių, kol dubenėlis sušils, tada įkvėpkite oro per vieną iš žarnų. Jūsų įkvėpimas traukia orą pro anglis, todėl jos įkaista. Jei įtrauksite per stipriai, tada pradėsite kosėti nuo blogo skonio dūmų, todėl įtraukite trumpu įkvėpimu. Rūkykite atsipalaidavę ir padarydami pertrauką.